Geplaatst door Job Nijssen

BanBao gaat een samenwerking aan met modeltreinen fabrikant Märklin. Märklin opgericht in 1859 door meester-loodgieter Theodor Friedrich Wilhelm Märklin uit het Zuid-Duitse Göppingen is wereldwijd bekend om zijn modeltreinen. Märklin dat sinds februari 2013 in handen is van het Duitse speelgoed concern Simba Dickie is samen met BanBao gestart met een nieuwe productlijn. De treinen worden voor een groot gedeelte opgebouwd uit de speelgoedstenen van BanBao. Aan de hand van een bouwinstructie kan er gebouwd worden aan drie unieke modeltreinen. De modeltreinen zijn ook onderling uitwisselbaar.

De basis voor de samenwerking is begin 2016 gelegd op de grootste speelgoedbeurs ter wereld in Nürnberg, Duitsland. BanBao is na een selectie benaderd door Märklin om mee te werken aan deze nieuwe lijn modeltreinen.

Steven van Bommel (CEO BanBao Europe) legt uit: “ Er is inderdaad begin 2016 toenadering gezocht door Märklin. Natuurlijk zijn we bekend met de kwalitatieve modeltreinen van Märklin. Ze hebben inmiddels een eeuwenoude historie op dit gebied. Märklin staat garant voor kwaliteit en innovatieve productontwikkeling. We hebben dan ook niet lang nagedacht om deze samenwerking aan te gaan. De productlijn is heel erg mooi geworden”, aldus Steven van Bommel.

Märklin presenteerde de nieuwe lijn dit jaar als eerste op de Spielwarenmesse in Duitsland. Dit is de toonaangevende vakbeurs voor de speelgoedmarkt . De productlijn zal vanaf nu op alle grote vakbeurzen te zien zijn. Ook is die opgenomen in de nieuwe catalogus voor 2017 en zal die in alle Märklin merkwinkels te verkrijgen zijn.

Bekijk de producten hier: www.maerklin.de