Geplaatst door Job Nijssen

BanBao maakte afgelopen maand bekend te beginnen met het produceren van de duurzame variant speelgoedblokjes gemaakt van nieuwe, op biologische basis gebaseerde materialen. Het educatieve speelgoedmerk zal starten met de productie in Nederland.

Bliek Retail Services BV, de speelgoedgroothandel in duurzaam speelgoed heeft bedongen om als eerste de “groene” bouwstenen aan de retail te mogen leveren in Nederland. Bliek Retail Services heeft hiervoor de eerste productie-runs in de Nederlandse fabriek direct aangekocht.

Bob Ultee eigenaar van Bliek Retail Services legt uit: “ Ik ben enorm gecharmeerd van deze nieuwe speelgoedlijn. Ik kreeg vlak voor de grote speelgoedbeurs in Nürnberg hoogte van deze ontwikkelingen. Ik wist dat BanBao al langer op zoek was naar een groene variant bouwstenen. Toen ik de kwaliteit van de bouwstenen tot me kreeg wist ik meteen dat ik hier in wil springen. Bliek Retail Services levert voornamelijk aan speelgoed speciaalzaken in het hogere segment. Hier zitten ook heel veel “groene” speelgoedwinkels bij. Tevens leveren wij steeds meer aan de educatieve sector en hebben we tal van eigen winkels. Voor deze kanalen zijn de “groene” speelgoedstenen uitermate geschikt omdat onze consument veel waarde hecht aan kwaliteit en milieubewustzijn.

We hebben dan ook direct de kans aangegrepen om de eerste beschikbare productie eenheden op te kopen, met de voornaamste reden om de "groene" speelgoed speciaalzaken exclusiviteit te gaan bieden. Hetgeen wat nu veelal ontbreekt. We zijn de grote ketens dus dit keer te snel af. We komen daarom nu met een exclusieve actie in pakketvorm voor alleen de speciaalzaken die exclusief als eerste dit product in de winkels kunnen opnemen. Er is tevens een speciale display ontwikkeld voor deze speciaalzaken die het “groene" karakter van het product naar voren brengen. Een echte aanwinst voor iedere “groene” speelgoedwinkel. Inschrijven kan onder andere op de Trade mart in Utrecht waar we de stenen presenteren. De eerste inschrijvers kunnen meerdere kortingen verwachten”, sluit Bob Ultee af.

BanBao zal de eerste producties uitleveren begin juli. De nieuwe “groene” bouwstenen zijn biobased, omdat de grondstoffen afkomstig zijn van het bijproducten (reststoffen) van suikerrietplanten. Ook de kleurversterkingen van het product zijn op basis van suikerriet. Er treedt er geen aantasting op van de huidige voedselketen en zelfs de verpakking, stickers en gebruikte lijm zal gebaseerd zijn op biologische materialen. De kwaliteit van de speelgoedstenen is goed en het past volledig op de speelgoedsteen van de concurrentie.