BanBao zet zich in om te bouwen aan een betere toekomst, om die reden is er gestart met het produceren van de duurzame variant speelgoedblokjes gemaakt van nieuwe, op biologische basis gebaseerde materialen. Bijna alle reguliere plastic bouwblokjes die nu gebruikt worden, inclusief de onze, worden gemaakt van petrochemische stoffen (olie en /of gas). Conventioneel plastic speelgoed is afhankelijk van steeds schaarser wordende bronnen en in het productieproces wordt 2 tot 7 keer het eigen gewicht aan broeikasgassen in onze atmosfeer uitgestoten.

banbao biobased sugarcane

De nieuwe “groene” bouwstenen bevatten 0% op olie gebaseerde chemicaliën, omdat
onze grondstoffen afkomstig zijn van het reststoffen van suikerrietplanten en niet van olie. We voegen geen op olie gebaseerde chemicaliën toe tijdens het productieproces om de prestaties van de kleur van het product te “versterken”. Zelfs de verpakking, stickers en gebruikte lijm zal 100% gebaseerd zijn op biologische materialen. De kwaliteit van de speelgoedstenen is goed en het past volledig op de speelgoedsteen van de concurrentie.

De duurzame speelgoedlijn bestaat vooralsnog uit 13 speelgoeddozen geschikt voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar oud.


biobased banbao